4 portioner:

6 potatisar
2-3 morötter
2 gula lökar
4 tomater
2 paprikor (gärna i olika färg)
1-2 klyftor vitlök
ca ½ dl god olja
svartpeppar
örtkryddor t.ex. rosmarin,
basilika, timjan
4 kotletter
1 lime
rosmarin (helst färsk)
flingsalt
Skala potatis, morötter och lök. Skiva potatis, morötter, lök och paprika. Skär tomaterna i bitar. Varva allt i en ugnsfast form, tillsammans med örtkryddor och svartpeppar. Pressa vitlöksklyftorna
och bland dem med olja. Ringla över oljan.
Sätt in i 225 graders varm ugn i 40-50 minuter.
Stek kotletterna, klyfta limen, plocka av några kvistar färsk rosmarin.
Garnera kotletterna med en limeklyfta och rosmarin. Ställ fram flingsalt och låt var och en salta efter behag.

6 potatisar
2-3 morötter
2 gula lökar
4 tomater
2 paprikor (gärna i olika färg)
1-2 klyftor vitlök
ca ½ dl god olja
svartpeppar
örtkryddor t.ex. rosmarin,
basilika, timjan
4 kotletter
1 lime
rosmarin (helst färsk)
flingsalt
Skala potatis, morötter och lök. Skiva potatis, morötter, lök och paprika. Skär tomaterna i bitar. Varva allt i en ugnsfast form, tillsammans med örtkryddor och svartpeppar. Pressa vitlöksklyftorna
och bland dem med olja. Ringla över oljan.

Sätt in i 225 graders varm ugn i 40-50 minuter.
Stek kotletterna, klyfta limen, plocka av några kvistar färsk rosmarin.
Garnera kotletterna med en limeklyfta och rosmarin. Ställ fram flingsalt och låt var och en salta efter behag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar