Jag hoppas att jag kan glädja någon med ett nytt recept. Fotograf av maten är en av gästerna, nämligen min mamma.
Kerstins kebabrullar
Eftersom flera som var med på festen i augusti har frågat efter receptet, så har jag nu skrivit ner det. De är lätta att tillaga och kan även förberedas i god tid.
Ingredienser:
· 0,5 dl havregryn
· ca 1 dl vatten
· 1 tsk paprikapulver
· 1 tsk spiskummin
· 1 tsk chilipulver
· 1 msk Sweet chilisås
· 1 tsk salt
· 1 ägg
· vitpeppar
· 500 g blandfärs
Arbetsgång
Blanda havregryn och vatten, låt det stå 5-10 minuter.
Tillsätt resten och blanda allt väl.
Forma färsen till rullar.
Stek några i taget, vänd så att de blir jämt stekta. Om de inte ska serveras direkt så kyl ner dem och ställ dem i kylen eller frys ner dem.
Serveringsförslag
Klyftpotatis, pastasallad, bulgur eller pitabröd passar bra som tillbehör. Jag hade även Tzatziki och blandad sallad till. Man kan även trä upp kebabrullarna på träspett och värma dem på grillen.
1 kommentar:
Mums - vet att det var gott för jag var ju där när kortet togs! Kram Camilla
Skicka en kommentar