fredag 27 mars 2009

Marinerad kyckling

Dagarna går fort, nu är det fredag igen! Just nu skiner solen och vårlökarna tittar upp även i den skuggiga delan av trädgårdslandet.
I går lagade jag en kycklingrätt som jag har längtat efter i några dagar. Här kommer ett recept. Lägg till sådant som du tycker passar.



Marinerad kycklingfilé (2 portioner)

2 kycklingfiléer
smör till stekning
salt, peppar

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
lite salt + peppar
färska hackade örtkryddor efter smak, eller 1-2 tsk fransk örtkrydda

Garnering:
tunnt skivad rödlök
fetaost
soltorkade tomater
oliver

Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Flytta över dem till en ugnsform. Ställ dem i 200 grader i 10-15 minuter. Prova med en sticka, det ska komma ut klar köttsaft.
Låt dem svalna 5-10 minuter. Skiva kycklingen och slå över dressingen. Lägg på garneringen. Ät och njut av den ljumma kycklingen!
Kycklingen kan även serveras kall. Förbered då fram till garneringen, ställ i kylskåp några timmar. Garnera vid serveringen.

Inga kommentarer: