fredag 13 mars 2009

Biff i ädelostsås

Ibland vill man att det ska gå fort att laga mat, det ska dessutom vara gott. Den här rätten skapade jag en helg när min man önskade sig pasta med en god krämig sås. Biff i ädelostsås för 2 personer


  • 2 utskurna biffar

  • 1,5 dl grädde

  • 0,5 dl creme fraiche

  • 100 g creme bonjour med ädelostsmak

  • en liten bit buljongtärning

  • svartpeppar

  • salt

  • grön sparris (gärna fryst)

Skär köttet i centimeterstora strimlor. Bryn det hastigt, salta och peppra, lägg det åt sidan. Slå grädde i stekpannan. Rör i ost och creme fraiche, smaka av med lite buljong, salt och peppar. När såsen har kokat i hop är det dags för sparrisen att läggas i. Dela sparrisen och tillsätt stjälkarna, men spara knopparna. Blanda i biffstrimlorna, men låt inte biffen bli genomstekt, den blir saftigast om den är lite röd inuti. Tillsätt sparrisknopparna och servera med pasta och sallad.


Den här rätten tar ca 15 minuter att laga.

1 kommentar:

Anette sa...

Åh det lät gott :) Måste jag testa att göra.